PIEROGI Z MIĘSEM i Z OMASTĄ
SKŁADNIKI:
  • Pierogi z mięsem marki U Jędrusia
  • 3 cebule
  • ½ kg surowego boczku
  • Olej
  • Czosnek
  • Szczypta papryki słodkiej
  • Szczypta cukru
  • Pieprz, sól

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA OMASTY:

Rozgrzewamy patelnię, na którą wlewamy niewielką ilość oleju. W tym samym czasie boczek kroimy w  kosteczkę i dodajemy na patelnie. Podsmażamy,  od czasu do czasu mieszając. W między czasie obieramy cebulkę i również kroimy ją w kosteczkę. Gdy boczek będzie już lekko zrumieniony dodajemy cebulkę i podsmażamy jeszcze przez około 5 min cały czas mieszając. Gdy cebulka lekko się zezłoci dodajemy szczyptę cukru, mieszamy, a następnie dodajemy do smaku kolejne przyprawy.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA PIEROGÓW Z MIĘSEM: 

Pierogi z mięsem marki U Jędrusia to chłodzony produkt wysokiej jakości, przygotowany  na bazie od lat wypracowanej receptury. Pierogi mają cienkie i delikatne ciasto po brzegi wypełnione mięsnym farszem. To smaczne i sycące danie, idealne dla koneserów polskiej kuchni.

Aby przygotować pierogi wystarczy je wrzucić do osolonej gotującej się wody i nie dopuszczając do wrzenia, podgrzewać przez około 2 minuty od ich wypłynięcia lub podsmażyć na patelni.

Gotowe pierogi, przyżądzone według upodobania przełożyć do miseczki i dodać przygotowaną wcześniej omastę z boczku i cebuli.


BOCZEK I CEBULKĘ KROIMY W KOSTKĘ 

pierogi z mięsem

CEBULKĘ I BOCZEK PODSMAŻAMY NA ZŁOCISTY KOLOR I DODAJEMY PRZYPRAWY 

 

GOTOWE PIEROGI, UGOTOWANE LUB PODSMAŻONE SERWUJEMY Z PRZYGOTOWANĄ OMASTĄ

Podsumowanie
recipe image
Przepis na :
PIEROGI Z MIĘSEM i Z OMASTĄ
Autor :
Opublikowano :
Czas przygotowania :
Czas przyrządzania :
Całkowity czas :
Ocena :
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)