Burgery warzywne – nie samym mięsem człowiek żyje
Zdaniem wielu dietetyków w naszych nawykach żywieniowych dokonał się w ciągu ostatnich lat olbrzymi progres – produkty wybieramy bardziej świadomie, oswoiliśmy zupełnie nowe smaki i przekonaliśmy się do potraw wegetariańskich. Oczywiście zdrowa dieta nie polega na całkowitym wyeliminowaniu mięsa z jadłospisu. Jest ono cennym źródłem białka i nienasyconych kwasów tłuszczowych, których nasz organizm potrzebuje na równi z innymi składnikami odżywczymi. Chodzi raczej o urozmaicenie spożywanych potraw, znalezienie dla tradycyjnego schabowego pożywnej i zdrowej alternatywy, a taką stanowić mogą nowe gwiazdy oferty U Jędrusia – burgery warzywne.
Bezmięsne dania szturmem podbijają menu niemal we wszystkich restauracjach i ich twórcy bywają bardzo kreatywni. Z pomocą naszych nowych propozycji swoją pomysłowością będą mogli wykazać się również wszyscy amatorzy domowego gotowania. Nasze warzywne kotlety powstają z wyselekcjonowanych i naturalnych składników: kaszy jaglanej, buraków ćwikłowych, ziemniaków, marchewki oraz aromatycznych ziół. Przy tak wyrafinowanej kompozycji niepotrzebne są żadne wzmacniacze smaku ani konserwanty.
Możliwości na przyrządzenie naszych warzywnych nowości jest wiele. Wielbiciele burgerowni mogą połączyć je z pieczywem, ulubionym sosem i świeżymi dodatkami, aby skomponować autorskiego, bezmięsnego hamburgera. Nic nie stoi jednak na przeszkodzie, aby jarzynowy kotlet stał się głównym składnikiem obiadu i wylądował na talerzu w towarzystwie dobrze przyprawionego ryżu lub ziemniaków. Aby nasze nowe propozycje były gotowe do spożycia, wystarczy im kilka minut na rozgrzanej patelni, a do usmażenia nie potrzeba tłuszczu. Z powodzeniem można również upiec je w piekarniku.
Burgery warzywne „U Jędrusia” z pewnością przypadną do gustu wszystkim osobom, które w swoim codziennym jadłospisie szukają przede wszystkim urozmaicenia. Polecamy je również wszystkim niedowiarkom, którzy twierdzą, że bezmięsne dania nie mają smaku – przekonajcie się sami, jak wielka siła tkwi w jarzynach.