Firma “U Jędrusia” Sp. z o.o. oświadcza, że surowiec mięsny wykorzystywany do produkcji wyrobów, pochodzi od sprawdzonych i regularnie audytowanych dostawców, którzy znajdują się pod stałym nadzorem lekarza weterynarii. Wszyscy dostawcy surowców mięsnych, podlegają ocenie pod względem spełnienia określonych wymagań w zakresie posiadanych uprawnień, przestrzegania GMP oraz zatwierdzenia przez Inspekcję Weterynaryjną zgodnie z Rozporządzeniem (WE) nr 853/2004 (ubojnie, zakłady przetwórcze, chłodnie składowe). Każda sztuka przeznaczona do uboju posiada zestaw wymaganych dokumentów umożliwiających właściwą, pełną identyfikację oraz możliwość prześledzenia stanu zdrowia w ciągu życia zwierzęcia. Stan zdrowia żywca przekazywanego do uboju, ubój oraz późniejsza kwalifikacja mięsa prowadzona jest pod kontrolą lekarza weterynarii.
Pragniemy również podkreślić, że dla firmy “U Jędrusia” Sp. z o.o. bezpieczeństwo produktów jest celem najwyższym. Dobór surowców najwyższej jakości, stała surowa kontrola dostaw, prowadzenie badań i analiz oraz regularne audytowanie producentów, pozwala nam uzyskać pewność, że nasz wyrób jest w pełni bezpieczny.