Dodatki na grilla – kopytka grillowane
Dodatki na grilla – kopytka grillowane

Zarówno wiosną, jak i latem chętnie spożywamy posiłki na świeżym powietrzu. Miło jest posiedzieć w ogródku, na tarasie lub na działce w dobrym towarzystwie rodziny i przyjaciół, a co najważniejsze z pysznym jedzeniem na talerzach. Z pewnością z grillem kojarzą się pikantne skrzydełka, soczyste kiełbaski, chrupiący chleb i świeże sałatki. Czas pomyśleć o grillu w trochę inny sposób niż zwykle. Poznajcie grillowane kopytka, które zachwycą każdego amatora posiłków na świeżym powietrzu!

Opakowanie gotowych kopytek “U Jędrusia” to połowa sukcesu!

Wielu z Was pewnie pomyślało: “Przecież zrobienie ich zajmie dużo czasu…”, ale nic bardziej mylnego. Wystarczy udać się do najbliższego i zakupić gotowe kopytka „U Jędrusia”. Dzięki temu zaoszczędzimy sobie wysiłku w kuchni. Wykorzystanie kopytek jako dodatku do kiełbasy, skrzydełek, piersi z kurczaka lub wegetariańskich grillowych hitów, takich jak cukinia czy papryka, to łatwy sposób na oryginalny i sycący posiłek. Na pewno zostanie doceniony nie tylko przez Ciebie, ale również Twoich gości.

Wypróbuj nasz przepis na idealne kopytka z grilla

Składniki:
– 1 opakowanie Kopytek „U Jędrusia”
– 2 łyżki oleju rzepakowego
– 1,5 łyżeczki przyprawy do bruschetty/do dań kuchni włoskiej/mieszkanki ziół toskańskich (najlepiej, jeśli będzie zawierała suszone pomidory, czosnek i zioła) lub zamiast tego 1 łyżeczkę suszonego czosnku granulowanego i 1 łyżeczkę suszonego czosnku niedźwiedziego

Przygotowanie:
1. Połącz olej z przyprawami i dodaj do kopytek w misce, a następnie dokładnie wymieszaj.
2. Grilluj w 180*C przez 2,5-3 minuty obracając je (jeśli nie jest to urządzenie zamykane lub kontaktowe).

Mamy nadzieję, że ich smak Cię zachwyci i na stałe zagoszczą na Twoim stole jako dodatek do mięs!