fbpx

U Jędrusia Sp. z o.o.

Nadrzędnym celem działalności naszej firmy jest spełnienie wymagań i oczekiwań wszystkich Klientów pod kątem jakości i bezpieczeństwa zdrowotnego produktów, przy zachowaniu interesów firmy. Smak i jakość naszych produktów są doceniane od ponad 40 lat, a marka U Jędrusia jest najlepiej rozpoznawalną w kategorii chłodzonych dań gotowych.

Firma powstała w 1979 roku i początkowo funkcjonowała jako mała restauracja w centrum Krakowa, zatrudniająca kilku pracowników. Produkcję dań gotowych na większą skalę rozpoczęto w 1989 roku. Początkowo pierogi, gołąbki, ale też inne wyroby garmażeryjne dostarczane były do większych sklepów PSS i WSS na terenie Polski Południowej. Oferta produktów dynamicznie się powiększała, a firma U Jędrusia zdobywała nowe rynki zbytu. Popularność jaką wyroby te zaczęły się cieszyć wśród konsumentów sprawiła, że firma zdecydowała poświęcić się produkcji żywności. Wraz z pojawieniem się sklepów wielkopowierzchniowych przed marką U Jędrusia otworzyły się nowe możliwości. Firma cały czas inwestowała w zakład produkcyjny i sieć dystrybucyjną oraz rozwijała swoją ofertę nie tylko o kolejne dania garmażeryjne, ale także o sałatki i surówki.

Zakład produkcyjny w Morawicy

Budowa drugiego zakładu w Morawicy



Aktualnie firma U Jędrusia to jeden z największych i najbardziej znanych w Polsce producentów chłodzonych dań gotowych. Współpracuje w skali ogólnopolskiej z większością sieci handlowych. Z sukcesem zdobywa nowe rynki, także zagraniczne. Spółka obecnie posiada 3 zakłady produkcyjne – dwa w Morawicy i jeden w Wieliczce -zatrudniając łącznie ponad 1000 osób. W przeciągu kilkunastu lat zakład w podkrakowskiej Morawicy zwiększył swoją powierzchnię niemal dziesięciokrotnie. W 2008 roku wynosiła ona 3 000 m². Obecna powierzchnia produkcyjna to ponad 28 000 m². Od 2013 roku funkcjonuje zakład w Wieliczce liczący 3600 m².
U Jędrusia nieustannie inwestuje w nowoczesne, automatyczne linie produkcyjne, technologie, maszyny, systemy komputerowe, fachową kadrę pracowników oraz szuka nowych możliwości rozwoju.

Zakład produkcyjny w Wieliczce



Misją firmy U Jędrusia jest stałe dążenie do jak najwyższej jakości produktów. Oprócz HACCP firma spełnia międzynarodowe standardy dotyczące bezpieczeństwa żywności dostarczanej do sieci handlowych i może się poszczycić posiadaniem certyfikatów IFS, BRC i  ISO 22 000.

Patrząc na historię firmy U Jędrusia można stwierdzić, że wszystko się w niej zmienia, jedno jest niezmienne – dbałość o wysoką jakość produktów i zadowolenie klienta.

Sprawdzone i rozwijane przepisy dań Najwyższa jakość naszych produktów
Nowoczesny park maszynowy i infrastruktura Niemal 45 lat doświadczenia

Jakość i bezpieczeństwo zdrowotne produktów firmy “U Jędrusia” potwierdza system HACCP, certyfikaty IFS i BRC oraz ISO 22000 czyli międzynarodowe standardy dotyczące bezpieczeństwa żywności opracowane dla producentów żywności dostarczających swoje wyroby do sieci handlowych.

Firma U Jędrusia produkuje wyroby najwyższej światowej jakości przy wykorzystaniu najnowocześniejszej technologii, zgodnie z posiadanymi i stale doskonalonymi recepturami.
Jakość produktów oferowanych przez firmę U Jędrusia została potwierdzona przez liczne wyróżnienia i nagrody.

Firma “U Jędrusia” Sp. z o.o. szanuje oczekiwania swoich klientów oraz ma na uwadze dobrostan kur niosek, dlatego deklaruje rezygnację z używania jaj i produktów jajecznych pochodzących z chowu klatkowego w procesie produkcyjnym do 2025r.

Podczyszczalnia ścieków Zakłady ogrzewane gazem
Segregacja odpadów

Sygnalizowanie potencjalnych nieprawidłowości lub nadużyć finansowych.

W związku z rozpoczęciem realizacji przez U Jędrusia spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Przemęczankach Projektu „Wykonanie układu Kogeneracji w nowym obiekcie zakładu produkcyjnego w Morawicy” w ramach działania 1.6 Promowanie wykorzystywania wysokosprawnej kogeneracji ciepła i energii elektrycznej w oparciu o zapotrzebowanie na ciepło użytkowe, Poddziałanie 1.6.1. Źródła wysokosprawnej kogeneracji oś priorytetowa I Zmniejszenie emisyjności gospodarki Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko 2014 – 2020, współfinansowanego ze środków pochodzących z Unii Europejskiej, uprzejmie informujemy o funkcjonowaniu mechanizmu umożliwiającego sygnalizowanie o potencjalnych nieprawidłowościach lub nadużyciach finansowych, tj. opracowanego i udostępnionego przez Instytucję Zarządzającą narzędzia informatycznego umożliwiającego przekazanie informacji o podejrzeniu wystąpienia nieprawidłowości lub nadużycia finansowego.

W celu zgłoszenia nieprawidłowości należy:
• skorzystać z formularza znajdującego się na stronie internetowej – formularz do zgłaszania nieprawidłowości
lub
• wysłać wiadomość na adres e-mail: naduzycia.POIS@mfipr.gov.pl

Co należy zgłaszać:
Podejrzenie nieprawidłowości, które dotyczą przedstawicieli instytucji wdrażających Program lub podmioty realizujące projekty (np. Beneficjenci).

Obserwuj nasze smakołyki

 

Firma U Jędrusia Sp. z o.o. realizuje projekt dofinansowany z Funduszy Europejskich. Celem projektu jest opracowanie innowacyjnej technologii produkcji wyrobów formowanych z nadzieniem. Wdrożenie opracowanej technologii umożliwi wprowadzenie na rynek produktów bez konserwantów o znacząco przedłużonym terminie przydatności do spożycia.

Całkowity koszt realizacji projektu wynosi: 44 649 772,28 PLN
Dofinansowanie w kwocie: 18 467 400,49 PLN

 

Nasze marki:

  • U Jędrusia
  • Krupinski
  • Asian Cook
  • frischanello
Fundusze europejskie