SKŁADNIKI:
- Pierogi z mięsem marki U Jędrusia
- 3 cebule
- ½ kg surowego boczku
- Olej
- Czosnek
- Szczypta papryki słodkiej
- Szczypta cukru
- Pieprz, sól
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA OMASTY:
Rozgrzewamy patelnię, na którą wlewamy niewielką ilość oleju. W tym samym czasie boczek kroimy w kosteczkę i dodajemy na patelnie. Podsmażamy, od czasu do czasu mieszając. W między czasie obieramy cebulkę i również kroimy ją w kosteczkę. Gdy boczek będzie już lekko zrumieniony dodajemy cebulkę i podsmażamy jeszcze przez około 5 min cały czas mieszając. Gdy cebulka lekko się zezłoci dodajemy szczyptę cukru, mieszamy, a następnie dodajemy do smaku kolejne przyprawy.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA PIEROGÓW Z MIĘSEM:
Pierogi z mięsem marki U Jędrusia to chłodzony produkt wysokiej jakości, przygotowany na bazie od lat wypracowanej receptury. Pierogi mają cienkie i delikatne ciasto po brzegi wypełnione mięsnym farszem. To smaczne i sycące danie, idealne dla koneserów polskiej kuchni.
Aby przygotować pierogi wystarczy je wrzucić do osolonej gotującej się wody i nie dopuszczając do wrzenia, podgrzewać przez około 2 minuty od ich wypłynięcia lub podsmażyć na patelni.
Gotowe pierogi, przyżądzone według upodobania przełożyć do miseczki i dodać przygotowaną wcześniej omastę z boczku i cebuli.
BOCZEK I CEBULKĘ KROIMY W KOSTKĘ
CEBULKĘ I BOCZEK PODSMAŻAMY NA ZŁOCISTY KOLOR I DODAJEMY PRZYPRAWY
GOTOWE PIEROGI, UGOTOWANE LUB PODSMAŻONE SERWUJEMY Z PRZYGOTOWANĄ OMASTĄ





