Placki ziemniaczane na słodko
Z pewnością każdy z nas jadł w swoim życiu tak popularną i prostą potrawę, jaką są placki ziemniaczane. Zazwyczaj dodajemy do nich różnego rodzaju zioła, przygotowujemy z ketchupem czy sosem czosnkowym własnej roboty.
Czy zastanawiałeś się jednak kiedyś, jak smakowałyby placki ziemniaczane na słodko? Brzmi dziwnie? Być może, ale w rzeczywistości tylko brzmi, bo smakuje świetnie! Jednocześnie danie to można przygotować niezwykle szybko, korzystając z produkowanych przez naszą firmę wyśmienicie gotowych placków ziemniaczanych „U Jędrusia”.
Są one przygotowane według tradycyjnej receptury z naturalnych składników i polskich ziemniaków. Dzięki temu możemy zapewnić ich wyjątkowy smak. Świetnie sprawdzą się one zarówno w przypadku dań wytrawnych – dodając do nich różne sosy, boczek czy ser, jak również w wersji na słodko. W drugim przypadku szczególnie polecamy połączenie ich z owocami, śmietaną czy cukrem pudrem.
Oczywiście podczas przygotowywania wyżej wspomnianych potraw możesz samodzielnie usmażyć własne placki. Czy jednak warto? Wybierając nasze produkty stawiasz na sprawdzone receptury, naturalne składniki i ten sam, niepowtarzalny smak. Wystarczy przez kilka minut podgrzać nasze placki w piekarniku czy podsmażyć na patelni. Teraz wystarczy posypać czy polać placki swoimi ulubionymi składnikami. Jeśli chcesz spróbować słodkie warianty, polecamy kilka popularnych oraz wyjątkowo pysznych połączeń:
- kwaśna śmietana i cukier,
- bita śmietana i syrop owocowy,
- bita śmietana połączona z cukrem, na to owoce (np. maliny),
- cukier puder i owoce.
Tak naprawdę trudno jest w kilku krokach opisać wszystkie przepisy na placki ziemniaczane na słodko. W rzeczywistości ogranicza Cię tylko Twoja wyobraźnia, a także kubki smakowe. Możesz eksperymentować z różnymi dodatkami, dzięki czemu będziesz mógł znaleźć swój ulubiony wariant. Jednocześnie wybierając nasze placki ziemniaczane „U Jędrusia” możesz być pewien, że praktycznie każda potrawa będzie pyszna!