Pomysł na zupę z pierogami
Kuchnia polska kryje w sobie wiele wspaniałych, bardzo charakterystycznych smaków – z pewnością każdy z nas się z tym zgodzi. Jednak po wielu latach jedzenia na obiad rosołu z makaronem czy pomidorowej z ryżem, standardowe, tradycyjne potrawy mogą nam się zwyczajnie trochę znudzić… mimo tego, że są bardzo bliskie naszemu sercu. Warto wprowadzić do nich powiew świeżości i nadać im bardziej oryginalnego charakteru. Jak to zrobić, żeby nie utracić polskiego smaku, ale i spróbować czegoś nowego? “U Jędrusia” ma na to sposób!
Unikalna kombinacja potraw
Połącz dwa charakterystyczne polskie dania: pierogi oraz zupę i stwórz z nich niebanalną kombinację! Pierogi w zupie jako alternatywa dla makaronu czy ryżu to świetny pomysł na obiad, który na pewno zainteresuje każdego smakosza polskiej kuchni. Z kilku smaków: zupy, ciasta i farszu możesz stworzyć niezwykłą kompozycję.
Barszcz czerwony
Nasza najprostsza propozycja: zamiast uszek czy pasztecików postaw na gotowe pierogi z kapustą i grzybami, które oferuje “U Jędrusia”! Podczas świątecznych przygotowań zaoszczędzisz dużo czasu – nie musisz wyrabiać ciasta i lepić uszek, a ponadto barszcz będzie trochę ciekawszy. Równocześnie, zachowa swój świąteczny smak. Wybierz nasze danie gotowe, stworzone w oparciu o tradycyjne receptury. A jeśli nie mamy świąt, a lubisz barszcz na co dzień – spróbuj pierogów z mięsem “U Jędrusia” jako dodatku – zawsze będą strzałem w dziesiątkę.
Zupa pomidorowa
Tutaj doskonale będzie pasował aksamitny farsz pierogów ruskich od “U Jędrusia”. Farsz składa się z ziemniaków dobrego gatunku i wysokiej jakości twarogu, wraz z naszym sekretnym dodatkiem… czyli smażoną cebulką. Gwarantujemy, że posmak cebulki świetnie pasuje do pomidorów, nadając im bogatszych walorów smakowych.
Zupa grzybowa
Jeśli jesteś fanem mocniejszych smaków, koniecznie spróbuj zupy grzybowej z dodatkiem pierogów z mięsem od “U Jędrusia”! Połączenie bardzo aromatycznych grzybów z dobrze przyprawionym mięsem, jakie znajdziesz w naszym farszu, jest naprawdę warte uwagi. Być może przywiedzie Ci na myśl skojarzenie z polską kuchnią myśliwską.
Zupa szczawiowa
To mniej popularne danie, które nie pojawia się często na naszych talerzach, ale na pewno doskonale pamiętają je nasze mamy i babcie. Warto przywrócić jego świetność! Kwaskową, zieloną zupę doskonale uzupełnią równe zielone pierogi ze szpinakiem i serem – oczywiście zielony jest ich farsz. Biały ser feta, dość słony w smaku świetnie przełamie smak szczawiu i pięknie będzie kontrastował nie tylko z zielenią szpinaku, ale i szczawiu.
Zachęcamy do spróbowania choć jednej z tych nietuzinkowych propozycji – koniecznie z pierogami “U Jędrusia”!