Arrabbiata w naleśniku

Delikatne ciasto naleśnikowe, a w środku smaczny farsz arrabbiata z kurczakiem. Jeśli kochacie smaki prosto z Italii to nasze danie z linii Smak na Świat z pewnością przypadnie Wam do gustu. Pyszne naleśniki z pomidorami, mięsem z kurczaka i papryką, bez dodatku substancji konserwujących i wzmacniaczy smaku to idealny pomysł na obiad lub kolację. Smakują wyśmienicie solo jak i z dipem serowym.

 
 
 
DIP SEROWY:
250 g sera Cheddar
szklana mleka
papryka ostra ½ łyżeczki
szczypta pieprzu
szczypta gałki muszkatołowej
Do naczynia wlać mleko, podgrzać tak aby nie zagotować, dodać starty ser, przyprawy. Całość mieszać na niewielkim ogniu, aż ser całkowicie się rozpuści. Wychłodzić. Przechowywać w lodówce.

 

Bez dodatku substancji konserwujących Bez dodatku wzmacniaczy smaku