Bolognese w naleśniku
Bolognese to jeden z najbardziej znanych i lubianych sosów kuchni włoskiej. Pyszne pomidory z mięsem wieprzowym z idealnie dobraną mieszanką przypraw zawinęliśmy w delikatny naleśnik. Dzięki temu możecie spróbować Bolognese w niestandardowej odsłonie. To, co wyróżnia nasze naleśniki to smak i aromat, a także brak dodatku substancji konserwujących i wzmacniaczy smaku. Bolognese w naleśniku to przepyszny i sycący pomysł na obiad dla całej rodziny. Smakuje idealnie solo jak i z dipem bazyliowym.
DIP BAZYLIOWY:
Jogurt grecki 300g
Sok z ½ cytryny
Bazylia świeża 15g
Czosnek 2 średnie ząbki
Sól 1 łyżeczka
Pieprz ½ łyżeczki
Do naczynia za dozować 1/3 ilości jogurtu, bazylię, czosnek. Całość zmiksować blenderem tak, aby rozdrobnić czosnek i bazylię. Dodać pozostałą ilość jogurtu, przyprawy, wymieszać. Przechowywać w lodówce.
![]() |
![]() |