Chili con carne w naleśniku

Zapraszamy w kulinarną podróż do smaków inspirowanych kuchnią meksykańską. Chili con carne, czyli mięso wieprzowe z pomidorami, fasolą czerwoną i kukurydzą, zawinięte w naleśnik, to danie o lekko pikantnym smaku. Nie zawiera dodatku substancji konserwujących i wzmacniaczy smaku. Chili con carne w naleśniku można podać na obiad, lunch, kolację zarówno solo jak i z dipem habanero.

 
 
 
DIP HABANERO:
Pomidory krojone w puszcze 300g
Papryczki habanero 2 szt.
Czosnek obrany 1 ząbek
Pietruszka nać 20g
Sok z ½ limonki
Cukier 1 łyżka
Sól ½ łyżeczki
W naczyniu umieścić wydrążone papryczki habanero, czosnek, pietruszkę, sok z limonki. Zmiksować wszystko. Dodać pomidory z puszki, przyprawy i ponownie zmiksować. Przechowywać w lodówce.

 

Bez dodatku substancji konserwujących Bez dodatku wzmacniaczy smaku