Spinaci w naleśniku

Danie przygotowane z myślą o wielbicielach włoskich smaków. Wyróżnia je pyszne nadzienie szpinakowo-serowe otulone naleśnikiem. Bez dodatku substancji konserwujących i wzmacniaczy smaku. Spinaci w naleśniku to smaczny pomysł na szybki obiad lub kolację. Idealnie smakują solo jak i z sosem czosnkowym.

 
 
 
 
SOS CZOSNKOWY:
3 łyżki jogurtu naturalnego
3 łyżki majonezu
2 duże ząbki czosnku lub 3 mniejsze
dwie szczypty papryki słodkiej
sól, pieprz do smaku
Do naczynia za dozować jogurt naturalny oraz majonez. Dodać 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, paprykę słodką, pieprz oraz sól do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać. Przechowywać w lodówce.

 

Bez dodatku substancji konserwujących Bez dodatku wzmacniaczy smaku