Sezon grillowy w pełni
Kiedy dni są coraz dłuższe, temperatura wyższa, a promienie słońca od rana pukają do naszych okien wszyscy wiemy, że nadchodzi sezon na grillowanie. Ponieważ gusta kulinarne są różne, podczas spotkań rodzinnych czy w gronie znajomych na ruszt wrzucamy nie tylko kiełbaski, skrzydełka lub szaszłyki. Osoby, które nie przepadają za mięsnymi smakami przyrządzają rozmaite grillowane warzywa (np. cukinię lub paprykę) lub owoce (np. banany). “U Jędrusia” proponuje jeszcze jedną alternatywę dla tradycyjnych kiełbasek: spróbuj krokiety lub pierogi wprost z grilla.
Wrzuć na grilla gotowe krokiety bez konserwantów
Cała gama pierogów
Jeśli natomiast jesteś większym fanem pierogów niż krokietów, wrzuć na grilla pyszne pierogi “U Jędrusia”. Zawiń je w folię aluminiową z dodatkiem tłuszczu lub umieść na tacce i obracaj je, aż do równomiernego odgrzania. Tak samo, jak w przypadku krokietów możesz również usmażyć je na patelni lub jeśli wolisz tradycyjne metody – zagrzać we wrzącej,
osolonej wodzie przez około 2 minuty.
W naszej ofercie wyjątkowych pierogów, które możesz przyrządzić na grillu znajdziesz popularne ruskie (z farszem serowo-ziemniaczanym), znane i lubiane z mięsem, z kapustą i grzybami, a także delikatne z serem.