Sezon grillowy w pełni
Sezon grillowy w pełni

Kiedy dni są coraz dłuższe, temperatura wyższa, a promienie słońca od rana pukają do naszych okien wszyscy wiemy, że nadchodzi sezon na grillowanie. Ponieważ gusta kulinarne są różne, podczas spotkań rodzinnych czy w gronie znajomych na ruszt wrzucamy nie tylko kiełbaski, skrzydełka lub szaszłyki. Osoby, które nie przepadają za mięsnymi smakami przyrządzają rozmaite grillowane warzywa (np. cukinię lub paprykę) lub owoce (np. banany). “U Jędrusia” proponuje jeszcze jedną alternatywę dla tradycyjnych kiełbasek: spróbuj krokiety lub pierogi wprost z grilla.

Krokiety z kapusta i grzybamiKrokiety z pieczarkami i serem gouda
Wrzuć na grilla gotowe krokiety bez konserwantów

Gwarantujemy, że zachwyci Cię ich chrupkość i tradycyjny smak osiągnięty przez staranny dobór składników, który wzbogaciliśmy o aromatyczne przyprawy. W asortymencie “U Jędrusia” dostępne są krokiety z kapustą i z grzybami, z mięsem oraz z pieczarkami i serem gouda. Są niezwykle proste w przyrządzeniu – wystarczy odgrzewać je na grillu przez 20 minut co jakiś czas obracając, aby równomiernie się zrumieniły. Będą smakowały równie dobrze, kiedy podsmażysz je przez 5 minut na patelni bądź włożysz do piekarnika z termoobiegiem nastawionego na 200 stopni. Poczekaj od 7 do 10 minut i możesz cieszyć się wyśmienitym daniem.

Pierogi ruskiePierogi z twarogiem na słodko
Cała gama pierogów

Jeśli natomiast jesteś większym fanem pierogów niż krokietów, wrzuć na grilla pyszne pierogi “U Jędrusia”. Zawiń je w folię aluminiową z dodatkiem tłuszczu lub umieść na tacce i obracaj je, aż do równomiernego odgrzania. Tak samo, jak w przypadku krokietów możesz również usmażyć je na patelni lub jeśli wolisz tradycyjne metody – zagrzać we wrzącej,
osolonej wodzie przez około 2 minuty.

W naszej ofercie wyjątkowych pierogów, które możesz przyrządzić na grillu znajdziesz popularne ruskie (z farszem serowo-ziemniaczanym), znane i lubiane z mięsem, z kapustą i grzybami, a także delikatne z serem.