Chodzi nie tyle o dietę, ile o codzienną organizację posiłków – najlepiej niewymagającą kompromisów w zakresie smaku i konkretu na talerzu.
Dlaczego gotowe dania proteinowe zyskują na znaczeniu?
Powodów takiego stanu rzeczy jest co najmniej kilka.
Pierwszy to rosnące tempo życia i zapotrzebowanie klientów na produkty gotowe do zaserwowania po kilku minutach podgrzewania w mikrofali, na patelni czy w piekarniku – bez utraty smaku, jakości czy konsystencji. Największym wyzwaniem współczesnych konsumentów okazuje się często deficyt czasu i problematyczna organizacja codziennych obowiązków, w tym robienia zakupów oraz gotowania. Gotowe dania chłodzone pozwalają oszczędzić czas i wykorzystać go na radość z jedzenia – w gronie znajomych, przyjaciół, rodziny czy podczas chwili dla siebie.
Drugim powodem są aktualne trendy – żywieniowe i aktywizujące. Dania proteinowe to produkt atrakcyjny zwłaszcza dla osób aktywnych fizycznie, dbających o dietę czy poszerzających swoją świadomość w kontekście odżywiania. Wpisują się także w potrzeby osób aktywnych zawodowo, korzystających z przerw w pracy, spożywających posiłki poza domem lub wybierających konkretne dania „z półki” bez potrzeby planowania całego obiadu.
Dania proteinowe nie wymagają „tłumaczenia” — komunikują swoją funkcję wprost. Kupujący nie musi czytać składu, nie potrzebuje etykiet typu „fit” czy „light” — wystarczy informacja o zawartości białka w porcji i gotowe rozwiązanie w formie, którą zna i lubi. Z perspektywy sprzedaży oznacza to niski próg wejścia, przewidywalną rotację i większą lojalność klientów. Dla dystrybutora to szansa na wprowadzenie produktu, który działa jak klasyczne danie obiadowe, ale oferuje dodatkową wartość użytkową — bez potrzeby reorganizacji asortymentu.
Drugim powodem są aktualne trendy – żywieniowe i aktywizujące. Dania proteinowe to produkt atrakcyjny zwłaszcza dla osób aktywnych fizycznie, dbających o dietę czy poszerzających swoją świadomość w kontekście odżywiania. Wpisują się także w potrzeby osób aktywnych zawodowo, korzystających z przerw w pracy, spożywających posiłki poza domem lub wybierających konkretne dania „z półki” bez potrzeby planowania całego obiadu.
Dania proteinowe nie wymagają „tłumaczenia” — komunikują swoją funkcję wprost. Kupujący nie musi czytać składu, nie potrzebuje etykiet typu „fit” czy „light” — wystarczy informacja o zawartości białka w porcji i gotowe rozwiązanie w formie, którą zna i lubi. Z perspektywy sprzedaży oznacza to niski próg wejścia, przewidywalną rotację i większą lojalność klientów. Dla dystrybutora to szansa na wprowadzenie produktu, który działa jak klasyczne danie obiadowe, ale oferuje dodatkową wartość użytkową — bez potrzeby reorganizacji asortymentu.
Dania proteinowe U Jędrusia – na to warto postawić!
U Jędrusia zdajemy sobie sprawę z aktualnych trendów oraz rosnącego zapotrzebowania na konkretne produkty. Z tego względu wprowadziliśmy nową linię – Proteinowe, której specyfika idealnie wpisuje się w potrzeby konsumentów oraz którą prawdopodobnie będziemy konsekwentnie poszerzać. Dania proteinowe w naszej ofercie stanowią doskonałą alternatywę dla osób ceniących dietę zbilansowaną, bogatą w białko i wzbogaconą dodatkami skomponowanymi z najwyższej klasy składników pozyskiwanych od zaufanych dostawców.
Kurczak w sosie brokułowym z makaronem i pieczonymi brokułami to propozycja zawierająca aż 39 g białka w jednej porcji. Danie łączy klasyczny smak z lekkim sosem warzywnym i formą dobrze znaną naszym odbiorcom – mięso, makaron, sos, wszystko gotowe do podgrzania już w kilka minut. Z kolei kurczak w sosie dyniowo-kokosowym z ciecierzycą, z kaszą bulgur i soczewicą to potrawa bardziej wyrazista smakowo, nieco bogatsza w białko (42 g na porcję) i przyciągająca osoby poszukujące czegoś więcej niż kurczak w wersji klasycznej.
Oba dania można podgrzać w kuchence mikrofalowej w zaledwie 3 minuty. W ich składzie nie ma żadnych substancji konserwujących, wzmacniaczy smaków czy barwników. To produkty atrakcyjne sprzedażowo, gotowe do spożycia, kompaktowe, łatwe do wdrożenia oraz dystrybucji tak samo na szeroką, jak i mniejszą skalę.
Kurczak w sosie brokułowym z makaronem i pieczonymi brokułami to propozycja zawierająca aż 39 g białka w jednej porcji. Danie łączy klasyczny smak z lekkim sosem warzywnym i formą dobrze znaną naszym odbiorcom – mięso, makaron, sos, wszystko gotowe do podgrzania już w kilka minut. Z kolei kurczak w sosie dyniowo-kokosowym z ciecierzycą, z kaszą bulgur i soczewicą to potrawa bardziej wyrazista smakowo, nieco bogatsza w białko (42 g na porcję) i przyciągająca osoby poszukujące czegoś więcej niż kurczak w wersji klasycznej.
Oba dania można podgrzać w kuchence mikrofalowej w zaledwie 3 minuty. W ich składzie nie ma żadnych substancji konserwujących, wzmacniaczy smaków czy barwników. To produkty atrakcyjne sprzedażowo, gotowe do spożycia, kompaktowe, łatwe do wdrożenia oraz dystrybucji tak samo na szeroką, jak i mniejszą skalę.
Korzyści dla dystrybutora – dlaczego warto z nami współpracować?
Jesteśmy jednym z największych i najbardziej doświadczonych producentów gotowych dań chłodzonych na polskim rynku. Zdajemy więc sobie sprawę, że wprowadzenie do portfolio dystrybucyjnego dań proteinowych nie wymaga dużych inwestycji, może natomiast realnie zwiększyć wartość koszyka zakupowego. Produkty z tej kategorii zwracają uwagę, przyciągając klientów poszukujących konkretnych, sycących posiłków – bez względu na typ sklepu czy sezonowość.
Dania proteinowe U Jędrusia cieszą smakiem i nie są modą na jeden kwartał. Funkcjonują jako naturalne rozszerzenie oferty chłodzonych dań gotowych – wysokiej jakości rozwiązań, które oszczędzają czas i pozwalają cieszyć się kompletnym, smacznym daniem w domu, w pracy, a nawet w podróży. Opłaca się je eksponować, by docierać do nowych grup klientów, którzy nie tylko kupią, ale wrócą po więcej.
Współpracując z nami w zakresie dystrybucji chłodzonych gotowych dań proteinowych, stawiasz na ponad 40 lat doświadczenia, oryginalne, stale udoskonalane receptury i najwyższe standardy bezpieczeństwa produkcji (certyfikacja IFS, HCAAP, ISO 22000). Zyskujesz także partnera prowadzącego biznes społecznie odpowiedzialny, umożliwiającego sprzedaż swoich produktów pod Twoją własną marką (private label) i stawiającego na pierwszym miejscu uczciwość, zaangażowanie oraz najwyższą jakość oferowanych rozwiązań.
Jeśli interesuje Cię taka współpraca oraz korzyści, jakie z niej wynikają – skontaktuj się z nami i sprawdź, co możemy razem zbudować!
Dania proteinowe U Jędrusia cieszą smakiem i nie są modą na jeden kwartał. Funkcjonują jako naturalne rozszerzenie oferty chłodzonych dań gotowych – wysokiej jakości rozwiązań, które oszczędzają czas i pozwalają cieszyć się kompletnym, smacznym daniem w domu, w pracy, a nawet w podróży. Opłaca się je eksponować, by docierać do nowych grup klientów, którzy nie tylko kupią, ale wrócą po więcej.
Współpracując z nami w zakresie dystrybucji chłodzonych gotowych dań proteinowych, stawiasz na ponad 40 lat doświadczenia, oryginalne, stale udoskonalane receptury i najwyższe standardy bezpieczeństwa produkcji (certyfikacja IFS, HCAAP, ISO 22000). Zyskujesz także partnera prowadzącego biznes społecznie odpowiedzialny, umożliwiającego sprzedaż swoich produktów pod Twoją własną marką (private label) i stawiającego na pierwszym miejscu uczciwość, zaangażowanie oraz najwyższą jakość oferowanych rozwiązań.
Jeśli interesuje Cię taka współpraca oraz korzyści, jakie z niej wynikają – skontaktuj się z nami i sprawdź, co możemy razem zbudować!