Swoją działalność pod szyldem U Jędrusia rozpoczęliśmy w 1980 roku jako niewielka restauracja w Krakowie. Już wtedy serwowane przez nas dania znajdowały sporo amatorów i cieszyły smakiem!
W 1989 roku przejęliśmy magazyny o powierzchni 200 m2 w oficynie na Stradomskiej i tam rozpoczęliśmy pierwszą produkcję. To właśnie ta dodatkowa działalność stała się zalążkiem dzisiejszej firmy U Jędrusia.
Dostawy do sklepów wielkopowierzchniowych sprawiły, że popularność naszych produktów cały czas rosła. Co więcej, wraz z przyłączeniem Polski do Unii Europejskiej, nasze dania zagościły także na stołach zagranicznych klientów.
Z biegiem lat staliśmy się jednym z największych producentów dań gotowych w Polsce.
W 1989 roku przejęliśmy magazyny o powierzchni 200 m2 w oficynie na Stradomskiej i tam rozpoczęliśmy pierwszą produkcję. To właśnie ta dodatkowa działalność stała się zalążkiem dzisiejszej firmy U Jędrusia.
Dostawy do sklepów wielkopowierzchniowych sprawiły, że popularność naszych produktów cały czas rosła. Co więcej, wraz z przyłączeniem Polski do Unii Europejskiej, nasze dania zagościły także na stołach zagranicznych klientów.
Z biegiem lat staliśmy się jednym z największych producentów dań gotowych w Polsce.
Zapotrzebowanie na smakowite dania U Jędrusia wciąż rośnie, a my staramy się odpowiadać na oczekiwania klientów. Z kilkuosobowego zespołu w dawnej restauracji wyrosło przedsiębiorstwo, które zatrudnia dziś ponad 1200 pracowników.
Niewielka przestrzeń restauracyjna została zamieniona na nowoczesne zakłady produkcyjne, zlokalizowane w Morawicy k. Krakowa i Wieliczce. Wszystko to było możliwe dzięki naszej ciężkiej pracy, otwartości na potrzeby klientów i ogromnej uwadze, jaką przywiązujemy do smaku i jakości produktów.
Ogromne znaczenie dla rozwoju firmy miało zaangażowanie Marii i Andrzeja Krupińskich. To właśnie z ich inicjatywy w naszej firmie od zawsze dążyliśmy do wdrożenia jak najwyższych standardów, prowadzących do udoskonalania receptur i utrzymania wysokiej jakości produktów. Maria i Andrzej Krupińscy przez wiele lat rozważnie inwestowali w rozwój firmy, dzięki czemu dziś możemy korzystać z nowoczesnego parku maszynowego. Założyciele U Jędrusia od początku dzielili swoją pasję z kolejnym pokoleniem, a z czasem postanowili przekazać mu także firmowe stery. W 2023 roku stanowisko Prezesa Zarządu objął Maciej Krupiński, a Wiceprezesem została Katarzyna Krupińska. Maria i Andrzej Krupińscy obecnie zasiadają w Radzie Nadzorczej firmy. Dzięki temu nasza spółka kierowana jest przez osoby ze sporym doświadczeniem, otwartością i innowacyjnym podejściem.
U Jędrusia umiejętnie łączymy tradycję z nowoczesnością – doceniamy sprawdzone receptury, ale jesteśmy też otwarci na nowe smaki i wyzwania. To właśnie sprawia, że nasze gotowe dania chłodzone trafiają w gust tak wielu osób – zarówno miłośnicy tradycji, jak i kuchni świata znajdą u nas coś dla siebie. Czerpiemy mnóstwo satysfakcji z faktu, że ułatwiamy życie naszych klientów. Z przyjemnością zauważamy, że produkty U Jędrusia naprawdę cieszą smakiem!