Maria i Andrzej Krupińscy, założyciele spółki U Jędrusia pełnili funkcje Prezesa i Wiceprezesa w Zarządzie od początku jej istnienia. Dzięki ich zaangażowaniu U Jędrusia jest jednym z największych producentów dań gotowych chłodzonych w Polsce.
Powołanie Nowego Prezesa Zarządu Macieja Krupińskiego to symboliczny moment rozpoczęcia sukcesji w rodzinnej firmie z polskim kapitałem. Dotychczasowy Zarząd, po ponad 44 latach pracy ustępuje i przekazuje odpowiedzialność w ręce młodszego pokolenia. Tym samym Spółka pozostaje we własności Rodziny Krupińskich, która z sukcesem doprowadziła markę do pozycji lidera na rynku polskim.
„Chcemy, aby nasza firma była miejscem, gdzie w przyjaznej, rodzinnej atmosferze powstają najlepsze dania gotowe. Mamy ku temu bardzo solidne podwaliny, które przez lata zostały wypracowane przez Założycieli i przekazane dalej całej kadrze zarządzającej. Wartości, którymi się kierujemy pomogą nam w osiąganiu kolejnych celów. Chcemy, aby spółka U Jędrusia była coraz bardziej nowoczesna i profesjonalna i nadal bardzo dynamicznie się rozwijała” – mówi Maciej Krupiński, Prezes Zarządu Spółki U Jędrusia.
Aktualny skład Zarządu:
Skład Rady Nadzorczej Spółki jest następujący:
O firmie:
Spółka U Jędrusia powstała w 1980 roku z pasji właścicieli Marii i Andrzeja Krupińskich. Początkowo funkcjonowała jako mała, rodzinna, krakowska restauracja specjalizująca się w kuchni staropolskiej. Aktualnie, po ponad 40 latach istnienia, jest jednym z największych producentów dań chłodzonych w Polsce. Zatrudnia ponad 1100 pracowników i dysponuje specjalistycznym parkiem maszynowym oraz transportem z własną logistyką. Codziennie z zakładów produkcyjnych o łącznej powierzchni 34 260 m2 wyjeżdża kilkaset palet wyrobów gotowych. Możliwości produkcyjne firmy kształtują się na poziomie 250 ton dziennie. Produkty U Jędrusia są dostępne w Polsce i za granicą.
„Chcemy, aby nasza firma była miejscem, gdzie w przyjaznej, rodzinnej atmosferze powstają najlepsze dania gotowe. Mamy ku temu bardzo solidne podwaliny, które przez lata zostały wypracowane przez Założycieli i przekazane dalej całej kadrze zarządzającej. Wartości, którymi się kierujemy pomogą nam w osiąganiu kolejnych celów. Chcemy, aby spółka U Jędrusia była coraz bardziej nowoczesna i profesjonalna i nadal bardzo dynamicznie się rozwijała” – mówi Maciej Krupiński, Prezes Zarządu Spółki U Jędrusia.
Aktualny skład Zarządu:
- Maciej Krupiński – Prezes Zarządu
- Katarzyna Krupińska – Wiceprezes Zarządu
- Anna Skalska – Członek Zarządu
Skład Rady Nadzorczej Spółki jest następujący:
- Andrzej Krupiński – Przewodniczący Rady
- Maria Krupińska – Wiceprzewodnicząca Rady
- Jacek Kołaczyński – Członek Rady
O firmie:
Spółka U Jędrusia powstała w 1980 roku z pasji właścicieli Marii i Andrzeja Krupińskich. Początkowo funkcjonowała jako mała, rodzinna, krakowska restauracja specjalizująca się w kuchni staropolskiej. Aktualnie, po ponad 40 latach istnienia, jest jednym z największych producentów dań chłodzonych w Polsce. Zatrudnia ponad 1100 pracowników i dysponuje specjalistycznym parkiem maszynowym oraz transportem z własną logistyką. Codziennie z zakładów produkcyjnych o łącznej powierzchni 34 260 m2 wyjeżdża kilkaset palet wyrobów gotowych. Możliwości produkcyjne firmy kształtują się na poziomie 250 ton dziennie. Produkty U Jędrusia są dostępne w Polsce i za granicą.