Nowości od Asia Cook – 4 inspirujące dania gotowe do dystrybucji

Skuteczna dystrybucja dań bazuje przede wszystkim na zaspokajaniu potrzeb konsumentów. Te zaś niejednokrotnie kształtowane są przez obowiązujące trendy.
Wśród nich od dłuższego czasu ważne miejsce zajmują dania gotowe inspirowane smakami Bliskiego Wschodu. Z myślą o nich stworzyliśmy markę Asia Cook, której portfolio wzbogaciło się o cztery chłodzone dania obiadowe – zestawy z ryżem w różnych wariantach smakowych. To propozycja zaprojektowana między innymi z myślą o skutecznej dystrybucji.

Kurczak w sosie słodko-kwaśnym z ryżem

Pierwszą z naszych nowości jest klasyka inspirowana kuchnią azjatycką – kurczak w sobie słodko-kwaśnym z ryżem. W tej potrawie łączymy kawałki soczystego mięsa, mieszankę warzyw, ananasa i aromatyczny dip. Bazą, ale i dopełnieniem, jest tutaj delikatny biały ryż.

Danie wyróżnia się wyważonym profilem smakowym i uniwersalnym zastosowaniem. To pozycja, która przyciąga wzrok i uwagę współczesnych konsumentów, często wybierana, a także atrakcyjna z perspektywy aktualnych trendów – gotowe danie bogate w białko i ze składników odpowiednich dla różnych grup wiekowych. Forma wymagająca jedynie obróbki cieplnej przed zaserwowaniem ułatwia sprzedaż w miejscach, gdzie dla klientów decydującą rolę odgrywają szybkość, komfort i prostota (np. markety, sklepy lokalne, stacje paliw).

Wieprzowina w sosie azjatyckim (pięć smaków) z ryżem żółtym

Druga z naszych propozycji to danie dla osób szukających wyrazistego, nieco bardziej złożonego smaku. Wieprzowinę zestawiliśmy z autorską wersją sosu pięciu smaków inspirowanego tradycyjną kuchnią chińską. Słodycz, kwasowość, ostrość, słoność i umami tworzą harmonijną kompozycję, uzupełnioną ugotowanym żółtym ryżem doprawionym kurkumą.

Wieprzowina w sosie azjatyckim (pięć smaków) z ryżem żółtym charakteryzuje się dobrze wyważonym aromatem oraz intensywnością. Przyciąga klientów lubiących nieco odważniejsze smaki. Gotowa forma i pełny zestaw (mięso, sos, ryż) pozwalają szybko wprowadzić produkt do rotującego asortymentu sprzedażowego.

Kurczak korma z ryżem parabolicznym

Przy przygotowywaniu trzeciej z nowości zainspirowaliśmy się kuchnią indyjską. To potrawa skierowana do osób preferujących łagodniejsze kompozycje smakowe. Delikatny kurczak w kremowym sosie kokosowym z dodatkiem czerwonej papryki i sosu z limonki trafi w gusta konsumentów ceniących subtelny, aksamitny profil dań. Doskonałym uzupełnieniem jest tutaj neutralny ryż paraboliczny.

W kontekście dystrybucyjnym nasz kurczak korma z ryżem parabolicznym trafia do szerokiego grona odbiorców – również tych unikających ostrej kuchni. Atrakcyjna z perspektywy współczesnego konsumenta jest forma dania chłodzonego w wygodnym opakowaniu. Oznacza łatwy transport, prostotę przygotowania i możliwość szybkiego cieszenia się posiłkiem.

Kurczak po wietnamsku z ryżem białym basmati i czerwonym

Czwarta i najbardziej zróżnicowana kompozycja to kurczak po wietnamsku z ryżem białym basmati i czerwonym. Wpisuje się w trend produktów nietypowych, ale „zrównoważonych”. Łączymy w niej bowiem smak, wygodę i nowoczesny format.

Delikatne kawałki kurczaka połączyliśmy z cebulą i aromatycznym sosem sojowym. Danie wzbogaciliśmy nutą imbiru oraz mieszanką ryżu białego basmati oraz czerwonego, podnosząc walory wizualne i smakowe. Zamknięte w wygodnym opakowaniu danie chłodzone sprawdzi się w sklepach różnej wielkości, sieciach convenience, na stacjach benzynowych.

Dlaczego warto wdrożyć nowości Asia Cook w swojej ofercie dystrybucyjnej?

Asia Cook to jedna z naszych autorskich marek ukierunkowanych na odkrywanie nowych smaków inspirowanych kuchnią azjatycką. Do niedawna jej flagowym produktem były sajgonki. Obecnie rozszerzyliśmy portfolio produktowe o cztery dania obiadowe wpisujące się w aktualne trendy konsumentów.

Nowości od Asia Cook to przemyślana odpowiedź na żywe i rosnące zainteresowanie produktami, w których spotykają się smak, wygoda podania i funkcjonalność sprzedażowa. Cztery zróżnicowane kompozycje, gdzie bazą jest ryż, z kurczakiem oraz wieprzowiną, zostały opracowane przez nas w formacie chłodzonym, gotowym do podgrzania oraz ekspozycji w różnych kanałach sprzedaży. Na ich atrakcyjność korzystnie wpływa fakt, iż nie zawierają wzmacniaczy smaku, substancji konserwujących czy sztucznych barwników, co jest szczególnie cenne w oczach współczesnego konsumenta.

Produkty dostępne są w formie kompletnego dania, łączącego mięso, sos i ryż. Nie wymagają dodatkowych składników ani przygotowań – wystarczy je podgrzać w mikrofali lub piekarniku. Takie rozwiązanie dobrze sprawdza się w formatach lunchowych i impulsowych, gdzie czas i prostota serwowania mają kluczowe znaczenie.

Dania Asia Cook powstają zgodnie z wymaganiami systemów HACCP, ISO 22000 oraz IFS. Gotowe porcje są pakowane w sposób umożliwiający bezproblemową ekspozycję i logistykę – także w wariancie private label, dostosowanym do specyfiki konkretnego kanału sprzedaży. Jako jedna z autorskich marek U Jędrusia Asia Cook wpisuje się w realizację polityki społecznej odpowiedzialności – korzystamy z rozwiązań maksymalnie ograniczających wpływ naszej działalności na środowisko (OZE, druk SPQ, redukcja plastiku i papieru), stale udoskonalamy metody produkcji oraz technologię, a także dbamy optymalizację procesu zarządzania materiałami oraz odpadami.

Jeśli interesuje Cię współpraca z jednym z największych i najbardziej doświadczonym producentów gotowych dań chłodzonych w Polsce – zapraszamy do kontaktu!