Tradition
Taste and quality of our products have been appreciated for over 35 years.
Taste and quality of our products have been appreciated for over 35 years.
We are constantly improving our products to get the highest quality standards.
Our dumplings, croquettes and ready meals are probably the best on the market.
Delicate pasta-like dough with a meat filling. The perfect combination for connoisseurs of traditional Polish cuisine. Tasty and filling, will satisfy even the most demanding palate.
Soft, pasta-like dough and a tasty filling will open your eyes to this extraordinary, traditional Polish cuisine. Prepared according to our own recipe, developed over many years and made of the highest quality white cheese and home-made fried onions.
Penne, cooked al dente, with juicy cuts of chicken in a subtly seasoned cream and spinach sauce this is a perfect combination for lovers of Italian cuisine. The dish is prepared using highest quality ingredients with no prese rvatives.
Juicy chicken pieces combined with tasty penne pasta from wheat, an interesting composition for lovers of original taste. This composition is completed with a paprika cream sauce and spices.
Lisiecki Półmaraton Fundacji im. ks. Siemaszki to zdecydowanie najsmaczniejsza impreza roku! Półmaraton to według wielu biegaczy najprzyjemniejszy dystans. Nie aż tak wyczerpujący jak maraton, a jednocześnie na tyle długi, żeby nacieszyć się bieganiem. Na urokliwych terenach podkrakowskiej Gminy Liszki oraz Gminy Czernichów pokonywanie dystansu 21 kilometrów to czysta przyjemność! Trasa biegu wiedzie wśród malowniczych pól porośniętych rzepakiem. Spora część trasy przebiega wzdłuż wału wiślanego. Po drodze uczestnicy mijają niewielkie podkrakowskie wioski. Doping mieszkańców daję bardzo dużo energii! Istotny jest również aspekt charytatywny biegu. Część opłaty wpisowej przeznaczona jest na działania Fundacji im. ks. Siemaszki. Dzięki elektronicznemu pomiarowi czasu każdy uczestnik będzie mógł sprawdzić co do sekundy czas który uzyskał. Na mecie, na każdego czekać będzie wyjątkowy medal, a w pakiecie startowym techniczna koszulka typu singlet (na ramiączka). Hasło biegu „Smakuj bieganie!” towarzyszy nam od początku. Region w którym odbywa się bieg to kolebka słynnej kiełbasy i kukiełki Lisieckiej. Za metą czeka Was prawdziwe uzupełnianie energii! MENU Lisieckiego Półmaratonu z roku na rok jest coraz bogatsze. Lisiecki Półmaraton to drugi bieg cyklu Tour de Małopolska o którym więcej można przeczytać tutaj: Cykl Tour de Małopolska
We are proud to announce that U Jędrusia was a partner Produktowym leading Bundesliga club Borussia Dortmund. Under the agreement signed for the upcoming football season, as a Partner Product we will promote the stadium Signal Iduna Park its products in created specifically for the German market brand Krupiński – Polnische Spezialitäten. The contract authorizes m. In. for sale in the hall of the stadium Borussia Dortmund selected brand products Krupiński – Polnische Spezialitäten, so that every fan will be able to know and love Polish delicacies. Products Krupiński – Polnische Spezialitäten are now available in German retail chains: Rewe, Kaufland, Edeka and Buenting, and soon plans further dynamic growth of sales in the German market.
GALARETKA Z MIĘSEM DOROBIOWYM I WARZYWAMI SKŁADNIKI Galaretka drobiowa marki U Jędrusia Świeża cytryna Pomidorki koktajlowe Świeże pieczywo SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Galaretkę wyjmujemy z opakowania i przekładamy na talerzyk, obok kładziemy cytrynę i pomidorki koktajlowe. Galaretka jest gotowa do spożycia od razu po wyciągnięciu z opakowania. Galaterkę można serwować solo lub ze świeżym pieczywem. GALARETKA DROBIOWA Z DODATKIEM WARZYW
Kolejny raz firma U Jędrusia święci sukcesy na konkursie Forum Rzeźnictwa Wędliniarstwa i Kuchmistrzostwa, nad którym patronat objął Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi Krzysztof Jurgiel. W tegorocznej edycji Ogólnopolskiego Konkursu Wędliniarskiego, który odbył się na Międzynarodowych Targach POLAGRA – FOOD 2016 w Poznaniu zdobyliśmy nagrodę najlepszego producenta w konkursie „Mięso w daniach gotowych”. Zostaliśmy również wyróżnieni za wysoką jakość produktów zgłoszonych do konkursu: Kurczak w sosie paprykowo śmietanowym z makaronem penne zajął I miejsce a Klopsy wieprzowe w sosie pomidorowym z makaronem penne II miejsce w grupie zestawów obiadowych złożonych z mięsa, warzyw i dodatku skrobiowego. Pierogi z mięsem ze smażoną cebulką zdobyły II miejsce w grupie dań mącznych z dodatkiem farszu mięsnego. Cieszymy się z sukcesów, które potwierdzają wyjątkowość smaku oraz wysoką jakość naszych produktów.